PREMII

Premiul Handinnov 2008 pentru Romania

2008

Avem placerea de a va informa ca Fundatia “Pentru Voi” este castigatoarea premiului HANDINNOV 2008 pentru Romania cu proiectul “Diferiti dar impreuna”, care are ca scop incadrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale.

Organizata sub patronajul Presedentiei Franceze a Uniunii Europene, in cooperare cu Forumul European al Dizabilitatii, a cincea competitie Handinnov a premiat o organizatie in fiecare din cele 27 de state membre ale UE. Premiul se acorda organizatiilor care au introdus modele de buna practica in Uniunea  Europeana in incluziunea sociala a tinerilor cu dizabilitati in scoli, universitati, locuri de munca si in viata sociala in general.
 

„Suntem mandri si fericiti de acest succes si speram ca acesta va determina factorii de decizie din Romania sa disemineze acest exemplu de buna practica si sa elaboreze politici publice care sa ofere oportunitati reale de angajare pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale.” a declarat Laila Onu , director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Prin proiectul “Diferiti dar impreuna”, finantat de Initiativa pentru Sanatate Mentala din cadrul Institutului pentru o Societate Deschisa, am dezvoltat programul de angajare in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale. In prezent avem 86 persoane cu dizabilitati intelectuale angajate: 33 pe piata libera a muncii si 53 in unitatea protejata „Pentru Voi”. Proiectul a castigat anul acesta si Marele Premiu al Galei Societatii Civile din Romania.

Premiul Handinnov va da posibilitatea unui auto-reprezentant (persoana cu dizabilitati intelectuale) al Fundatiei „Pentru Voi” de a participa evenimentele si intalnirile organizate pentru castigatorii Handinnov in intervalul 26 – 28 noiembrie, la Paris.

Fişiere

 HANDINNOV_2008_PALMARES

Galerie

3070820559_9c34a3ab0a
Diploma_Handinnov
Nicoleta_Nicolici1

 

Română