AUTOREPREZENTARE

Diferiţi, dar împreună

 

GRUPUL AUTOREPREZENTANŢILOR DE LA PENTRU VOI

Fundaţia „Pentru Voi” sprijină activitatea autoreprezentanţilor de 15 ani.

Cum sprijină Pentru Voi grupul autoreprezentanţilor:

  • Le cere părerea despre toate deciziile legate de serviciile sociale de care beneficiază ei
  • Ascultă ceea ce au de spus autoreprezentanţii
  • Facilitează întâlnirile autoreprezentanţilor în cadrul cărora ei discută despre lucruri importante pentru ei
  • Sprijină mişcarea de autoreprezentare pentru ca vocea persoanelor cu dizabilităţi intelectuale să fie auzite în Timişoara
  • Susţin participarea lor activă în alte mişcări de autoreprezentare, cum este EPSA (Platforma Europeană a Autoreprezentanţilor)

Diferiţi, dar împreună!” – Grupul Autoreprezentanţilor de la Pentru Voi este format din peste 80 persoane adulte cu dizabilităţi inteelctuale din Timişoara, România.

Grupul autoreprezentanților este împărţit în 5 grupe mai mici a câte 15-20 persoane. Ei se întâlnesc o dată pe lună şi discută despre probleme importante pentru ei: viaţă independentă, dreptul de a lua propriile decizii, muncă, sănătate, familie, prieteni, relaţii, participare activă în comunitate.

Întâlnirile sunt moderate de două persoane de suport.

O dată pe an autoreprezentanţii participă la conferinţa naţională a autoreprezentanţilor organizată de Fundaţia “Pentru Voi” la Mamaia, în ultimii 7 ani.

Ocazional, autoreprezentanţii participă la diverse evenimente tematice naţionale şi internaţionale.

Grupul de autoreprezentanţi de la Pentru Voi are un comitet format din 7 persoane cu dizabilităţi intelectuale. Tot ei au fost de asemenea selectaţi să participe la un training în cadrului proiectului european TOPSIDE – Oportunităţi de Training pentru Persoane cu dizabilităţi Intelectuale din Europa. Prin acest proiect ei îşi vor dezvolta abilităţile şi calificările necesare luării de decizii.

Pentru mai multe informații vă invităm să vizitați și pagina CENTRE DE ZI PENTRU ADULTI CU DIZABILITATI – Fundatia Pentru Voi