AUTOREPREZENTARE

Diferiţi, dar împreună

 

GRUPUL AUTOREPREZENTANŢILOR DE LA PENTRU VOI

Fundaţia „Pentru Voi” sprijină activitatea autoreprezentanţilor de 15 ani.

Cum sprijină Pentru Voi autoreprezentanţii:

  • Le cere părerea despre toate deciziile legate de serviciile sociale de care beneficiază ei
  • Ascultă ceea ce au de spus autoreprezentanţii
  • Facilitează întâlnirile autoreprezentanţilor în cadrul cărora ei discută despre lucruri importante pentru ei
  • Sprijină mişcarea de autoreprezentare pentru ca vocea persoanelor cu dizabilităţi intelectuale să fie auzite în Timişoara
  • Susţin participarea lor activă în alte mişcări de autoreprezentare, cum este EPSA (Platforma Europeană a Autoreprezentanţilor)

Diferiţi, dar împreună!” – Grupul Autoreprezentanţilor de la Pentru Voi este format din peste 80 persoane adulte cu dizabilităţi inteelctuale din Timişoara, România.

Grupul este împărţit în 5 grupe mai mici a câte 15-20 persoane. Ei se întâlnesc o dată pe lună şi discută despre probleme importante pentru ei: viaţă independentă, dreptul de a lua propriile decizii, muncă, sănătate, familie, prieteni, relaţii, participare activă în comunitate.

Întâlnirile sunt moderate de două persoane de suport.

O dată pe an autoreprezentanţii participă la conferinţa naţională a autoreprezentanţilor organizată de Fundaţia “Pentru Voi” la Mamaia, în ultimii 7 ani.

Ocazional, autoreprezentanţii participă la diverse evenimente tematice naţionale şi internaţionale.

Grupul de autoreprezentanţi are un comitet format din 7 persoane cu dizabilităţi intelectuale. Tot ei au fost de asemenea selectaţi să participe la un training în cadrului proiectului european TOPSIDE – Oportunităţi de Training pentru Persoane cu dizabilităţi Intelectuale din Europa. Prin acest proiect ei îşi vor dezvolta abilităţile şi calificările necesare luării de decizii.