PREMII

Decoratii primite de prietenii Fundatiei “Pentru Voi”

2003

Dl. Laurens Elmendorp (Olanda), presedintele consiliului de administratie al Fundatiei “Pentru Voi” a fost decorat de catre Presedintele României, Dl. Ion Iliescu. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotreoceni, în data de 2 decembrie 2003.

Prin aceasta distinctie se recunoaste rolul pe care Dl. Elmendorp îl are în domeniul social în România, cu precadere în cel al dizabilitatii intelectuale, el contribuind la crearea Fundatiei „Pentru Voi” din Timisoara, al carei presedinte este, si la initierea si dezvoltarea de proiecte inovatoare în beneficiul persoanelor cu dizabilitati intelectuale. Fundatia „Pentru Voi” a devenit un model de buna practica în oferirea de servicii pe baze comunitare pentru adultii cu dizabilitati intelectuale.

Aceeasi decoratie a primit-o si Dl. Victor Wahlstrom (Suedia), fost presedinte al Inclusion International si membru în panelul de experti ONU pe probleme de dizabilitati.

Domnul Victor Wahlstrom este o personalitate marcanta în domeniul dizabilitatii recunoscuta pe plan international, coordonator pentru România al proiectului „Grupul de Actiune privind Mobilizarea Parintilor”. Dânsul desfasoara o activitate de exceptie pentru apararea drepturilor si cresterea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati intelectuale din România. El este cel care a prezidat conferintele organizate de Pentru Voi în martie 2003 si februarie 2004.

Diplomele de onoare ale Prefecturii Timis

Dna. Tienke Brouwer si Dna Joze Janssen, membre în consiliul de administratie al Fundatei “Pentru Voi”, au primit diplome de onoare ale Prefecturii Judetului Timis. Acordarea distinctiilor a avut loc în data de 2 decembrie, la Timisoara (de catre Prefectul Judetului Timis, Dl. Horia Ciocârlie), la Prefectura Timis.

Română