PREMII

Marele Premiu al Galei Societatii Civile

2008

În cadrul celei de-a cincia Gale a Societăţii Civile, care a avut loc pe 31 mai la Teatrul Naţional din Bucureşti, Proiectul Fundaţiei Pentru Voi, “Extinderea serviciilor de zi pentru adulţi cu dizabilităţi intelectuale severe” a primit menţiune la categoria Servicii sociale pentru categorii defavorizate.

„Serviciile comunitare au fost dezvoltate în ultimii ani în principal pentru copii, sub presiunea Uniunii Europene. Adulţii cu dizabilităţi intelectuale sunt în continuare discriminaţi fără nici o şansă reală de integrare în comunitate şi unul din motive este lipsa serviciilor adecvate. Cea mai dezavantajata categorie este cea a persoanelor cu dizabilităţi multiple şi severe, care sunt excluşii între excluşi.” a declarat Laila Onu, director executiv al fundaţiei.

Scopul proiectului a fost extinderea şi dezvoltarea serviciilor  de zi  oferite de Fundaţia Pentru Voi şi diseminarea acestui model de bună practică la nivel naţional, având parteneri   Primăria Municipiului Timişoara şi Federaţia Incluziune România. Rezultatul principal a fost construirea centrului de zi Ladislau Tácsi, special conceput pentru a răspunde nevoilor persoanelor cu dizabilităţi severe şi profunde. Un alt rezultat a fost editarea şi diseminarea unui Ghid al serviciilor de zi în 500 exemplare care prezenta modelul de bună practică existent la Timişoara în domeniul serviciilor comunitare precum şi organizarea unei conferinţe naţionale şi mai multe vizite de studiu.

“Responsabilitatea socială ar trebui să existe în fiecare din noi, pentru că rezultatele unei munci depuse în folosul comunităţii se răsfrânge asupra calităţii vieţii noastre. Cu cât ne implicăm mai mult în rezolvarea problemelor altora, cu atât ne facem noua un bine mai mare”, a declarat Mihaela Rădulescu, Ambasador pentru România – United Way şi prezentatoarea Galei de anul acesta.

La competiţia Galei, ediţia a V-a, au participat 118 proiecte, valoarea fondurilor atrase de acestea fiind de peste 17 milioane de euro. Iniţiatorii proiectelor sunt 92 de organizaţii neguvernamentale, grupuri de iniţiativă şi persoane fizice din toate regiunile ţării, proiectele implementate având o acoperire geografica atât locală şi regională, cât şi naţională.

Galerie

DSCF3165
Gala_Soc_Civile
Marele_Premiu
Sorin_Ioan_Blaga,_vice-president_of_RomPetrol_offers_the_Greatest_Award1