PREMII

Premiul „Picătura chinezească” pentru impact şi consecvenţă

Fundaţia „Pentru Voi” a câştigat premiul „Picatura chinezească” pentru impact şi consecvenţă cu proiectul “Diferiţi, dar împreună”, în cadrul Galei Premiilor Participării Publice, organizată de Centrul de Resurse pentru Participare Publică la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti.

Scopul proiectului a fost încadrarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din Timişoara, iar rezultatele acestuia la sfârşitul anului 2008 sunt: 107 persoane cu dizabilităţi intelectuale angajate, din care 21 persoane cu dizabilităţi intelectuale severe angajate cu contract prestări servicii în Unitatea protejată „Pentru Voi”, 32 parteneriate ale Unităţii protejate cu diferite companii. Prin intermediul proiectului s-a înfiinţat Unitatea protejata „Pentru Voi”, care a obţinut în 2008 o cifră de afaceri de 752.204 lei.

Proiectul a fost finanţat de Iniţiativa pentru Sănătate Mentală din cadrul Institutului pentru o Societate Deschisă, Budapesta şi s-a desfăşurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara. „Acest proiect a reuşit să stabilească un parteneriat între societatea civilă, autorităţi locale şi mediul de afaceri din Timişoara în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Fără implicarea acestor trei factori, nu este posibilă angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi şi nici incluziunea lor socială. Reuşita proiectul ne îndreptăţeşte să preluăm şi noi, în context românesc, un slogan câştigator: „Yes, we can!” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.

În cadrul galei Premiilor Participării Publice au fost premiate 10 poveşti de succes ale unor proiecte de participare publică şi advocacy. Dintre acestea alte 2 premii au mers la Timişoara:
• Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara – Premiul „Ochiul Critic” pentru vigilenţă şi profesionalism în proiectul Vocea Orasului cere Etică şi Acţiune
• Primăria Timişoara – Premiul „Primărie de comitet” pentru simţ de răspundere în proiectul
„Consiliile consultative de cartier – participarea la luarea deciziilor”
Lista completă a proiectelor premiate şi a celor înscrise poate fi accesată la http://www.ce-re.ro/premii.

Română