PREMII

Fundatia „Pentru Voi” premiata pentru Excelenta in implicare sociala

22 decembre, Timisoara

Primaria Municipiului Timisoara, prin hotararea domnului Primar Gheorghe Ciuhandu, a oferit Fundatiei „Pentru Voi”, Premiul Municipiului Timisoara pentru Excelenta in Implicare Sociala pe Anul 2011. Ceremonia de premiere a avut loc joi, 22 decembrie, ora 11.00, in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara.

“Multumim Primaria Municipiului Timisoara pentru acest premiu si pentru sprijinul acordat de-a lungul celor 15 ani de activitate ai Fundatiei “Pentru Voi”. Ne bucuram ca, datorita acestui premiu, persoanele cu dizabilitati intelectuale s-au aflat astazi la Primarie, alaturi de reprezentanti de frunte ai mediului de afaceri si de personalitati ale Timisoarei. Este chintesenta muncii noastre: redarea demnitatii persoanelor cu dizabilitati intelectuale, un grup prea mult timp marginalizat.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei “Pentru Voi”.

In anul 2011 Fundatia „Pentru Voi” a oferit servicii sociale comunitare pentru 180 adulti cu dizabilitati intelectuale si familiile lor in: 2 centre de zi5 locuinte protejate1 centru respiro1 serviciu la domiciliu.

Serviciul de angajare sprijinita si Unitatea protejata „Pentru Voi” au fost in continua dezvoltare datorita proiectului Economia sociala – o sansa pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013” – „Investeste in oameni!”.

Rezultatele „Pentru Voi”

Fundația Pentru Voi

Iata cateva din cele mai importante rezultate: 20 persoane cu dizabilitati intelectuale angajate pe piata libera a muncii; 46 persoane cu dizabilitati inteletuale angajate in Unitatea protejata „Pentru Voi”; 2 echipe mobile formate din persoane cu dizabilitati intelectuale; 69 contracte incheiate de unitatea protejata cu firme si institutii; 15 adulti cu dizabilitati intelectuale instruiti in cadrul cursului de formare profesionala: „Lucrator in cultura plantelor”; 25 persoane cu dizabilitati intelectuale participanti la conferinta nationala pentru auto-reprezentanti; 130 persoane cu dizabilitati au participat la una din cele 3 scoli de vara organizate pentru acestia; 100 specialisti au participat la conferinta nationala cu participare internationala; 27 profesionisti care activeaza in domeniul dizabilitatii intelectuale instruti de un trainer din Olanda pe tema “Sprijin centrat pe persoana in ser­viciile pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale”; 19 politisti din Arad instruiti pe tema interactiunii cu persoanele cu dizabilitati intelectuale; 600 buc din Manualul serviciilor sociale comunitare pentru adulti cu dizabilitati intelectuale tiparite; lucrarile celui de-al 3-lea centru de de zi al Fundatiei „Pentru Voi” – Centrul „Orizonturi noi”, pentru 30 de adulti cu dizabilitati intelectuale, demarate.

In 2011 Fundatia „Pentru Voi” a aniversat 15 ani de activitate, in care a adus in Timisoara rezultate de exceptie si premiere nationale in domeniul dizabilitatii intelectuale.

Pentru detalii despre activitatea Fundatiei „Pentru Voi” vizitati www.pentruvoi.ro sau www.facebook.com/fundatiapentruvoi

Consultați și pagina Angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilități intelectuale- de la deziderat la implementare – Fundatia Pentru Voi

Română