PREMII

Premiu pentru cel mai bun program derulat de ONG-uri la Categoria Integrare Sociala si Profesionala

17 mai 2011, Timisoara

Fundatia „Pentru Voi” a fost premiata la Gala anuala United Way pentru cel mai bun program derulat de ONG-uri la Categoria Integrare Sociala si Profesionala! 

„Multumim Fundatiei United Way pentru recunoastere si pentru sprijinul acordat in integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale! Aceasta distinctie demonstreaza inca o data importanta programelor de angajare asistata a persoanelor cu dizabilitati intelectuale, care pot deveni active pe piata muncii cu sprijin specializat.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

In anul 2010 Fundatia „Pentru Voi” cu sprijinul financiar al Fundatiei United Way a derulat proiectul Start profesional pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale.  Proiectul si-a propus pregatirea pentru piata muncii si integrarea sociala in comunitate a persoanelor cu dizabilitati intelectuale prin dezvoltarea unui program de practica/ucenicie in cadrul unor companii partenere. 

Prin acest proiect 34 de adulti cu dizabilitati intelectuale au fost instruiti prin consiliere, orientare vocationala si practica efectiva la diferite companii. S-au dezvoltat 5 parteneriate cu: Contitech, Satimpex, Prospero, Filarmonica Banatului Timisoara si BauMax, care au oferit un mediu de practica in munca tinerii cu dizabilitati intelectuale. Prin acelasi proiect, 65 tineri cu dizabilitati intelectuale au beneficiat de sprijin in vederea integrarii sociale si profesionale. 

In cadrul Galei anuale United Way din acest an au fost premiate companiile, organizatiile si voluntarii care, prin implicarea lor, au reusit, alaturi de United Way, sa schimbe in bine viata celor de langa ei.

Mai multe informatii si fotografii din cadrul Galei puteti accesa la www.unitedway.ro
 
——————————————— 
United Way Romania este o fundatie romaneasca, afiliata la United Way Worldwide. United Way este un donator prin excelenta local, care sprijina organizatiile neguvernamentale sa ofere servicii de calitate catre cele mai vulnerabile si dezavantajate grupuri din comunitate. Fondurile United Way provin din sponsorizari de la companii, din donatii salariale ale angajatilor acelor companii si din alte contributii.

Fundatia „Pentru Voi” din Timisoara are ca scop cresterea calitatii vietii adultilor cu dizabilitati de dezvoltare si familiilor lor. Este singura din Romania care ofera o paleta complexa de servicii comunitare pentru cei 180 beneficiari ai sai:  5 locuinte protejate, 2 centre de zi, 1 centru respiro, 1 serviciu la domiciliu, 1 serviciu de angajarea asistata pentru 100 persoane cu dizabilitati intelectuale, unitatea protejata in care lucreaza 40 persoane cu dizabilitati intelectuale. 

English